FSV Fysiek
Back to the Future
Indienen abstract
Het verleden, het heden, de toekomst…van fysiotherapie!

Bestel je tickets hier!

English Version
``Je werk tonen, tweemaal kans op €100,- en forse korting op je toegang. Dat klinkt toch perfect?``

Forse korting op de entree of passe-partout? Mooie prijzen winnen? Het podium pakken?

Heb je een mooie scriptie geschreven met resultaten die meer mensen moeten zien? Geïnteresseerd in het presenteren van je onderzoek/ scriptie tijdens het congres door middel van een korte presentatie? Je kunt je abstract vanaf nu indienen!

Op 12 en 13 mei 2022 wordt het congres ‘Back to the Future’ georganiseerd in de Suikerfabriek in Groningen. Het congres wordt georganiseerd vanwege het feestelijke feit dat de studievereniging al meer dan 12 jaar bestaat. Het congres valt namelijk onder de ‘Fysiek Vierdaagse’. Tijdens het tweedaagse congres zullen diverse (inter)nationale key-note sprekers hun visie geven over fysiotherapie en de rol van de fysiotherapeut in het verleden, het heden en de toekomst.

Jij kunt een bijdrage aan het congres leveren door middel van een korte presentatie! We willen je uitnodigen om een abstract in te sturen. Inzenden is mogelijk tot 17 april 2022. Het abstract kan worden ingediend door te mailen naar info@fysiekcongres.nl.

Voor 1 mei 2022 ontvang je bericht of je bijdrage is geaccepteerd.

De top drie van de beste abstracts zullen in aanmerking komen voor de sessie ‘Talent Paper Session’ op de vrijdag van het congres. Deze presentatie zal in het Engels zijn i.v.m. beoordelingen van alle (buitenlandse) key-note speakers. De winnaar van de ‘Talent Paper Session’ ontvangt een prijs van t.w.v. €100,-.

Tevens zal er een publieksprijs zijn voor de beste poster t.w.v. €100,-.
(nb. het is niet mogelijk beide prijzen door een zelfde inzending te winnen)

We hopen dat je enthousiast bent geworden en een waardevolle bijdrage aan het congres wil geven. Bij vragen kun je ons bereiken via info@fysiekcongres.nl

Presentatievorm

Er kan gekozen worden voor een de volgende presentatievormen:

 • Mondelinge presentatie van 10 minuten, inclusief vragen vanuit de zaal.
 • Posterpresentatie, tijdens de koffie/thee of lunchpauze (inclusief postertour).

De mondelinge presentie en de posterpresentaties zullen plaatsvinden op de vrijdag (13 mei). Geef je voorkeur voor de presentatievorm aan bij je aanmelding.

Indienen

Het abstract moet worden ingediend door de presenterende auteur. De indiener ontvangt alle notificaties en is verantwoordelijk voor het uploaden van de poster en/of de PowerPoint presentatie.

Abstract vereisten

De belangrijkste functie van je abstract is te laten zien dat je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het congres. Daarnaast delen we de abstracts met het publiek, waardoor je tevens de aandacht kan trekken.

Algemeen

Het ingezonden abstract komt alleen in aanmerking voor selectie indien deze voor de deadline is ingediend en voldoet aan de volgende vereisten:

Opmaak

 • Maximaal 400 woorden, inclusief titel, exclusief referenties
 • Regelafstand 1.5
 • Geen witregels tussen de paragrafen, geen tabs, inspringen of extra spaties
 • Geschreven in het Engels (zodat onze internationale gasten het ook kunnen lezen)

Structuur

Het abstract moet de volgende onderdelen bevatten:

 1. Title
 2. Authors/Affiliations
 3. Introduction
 4. Objective(s)
 5. Methods
 6. Results*
 7. Conclusion
 8. Clinical Relevance; antwoord op de vraag: “Wat heeft mijn moeder/vader/de student aan deze studie?”
 9. References (max. 5)

*Voorlopige resultaten zijn toegestaan in het abstract.

Indien je abstract geaccepteerd wordt en je zodoende mag presenteren op het congres, ga je de verplichting aan om hieraan te voldoen. Je ontvangt als tegemoetkoming een korting van 50% op de toegangsprijs dan wel 25% op je passe-partout prijs (of congres/diner/eindfeest ticket). Let op, je krijgt dit ook met terugwerkende kracht als je reeds een toegangsticket hebt gekocht).

We hopen dat je enthousiast bent geworden en een waardevolle bijdrage aan het congres wil geven. Bij vragen kun je ons bereiken via info@fysiekcongres.nl

Lees het laatste nieuws

En volg ook onze sociale media kanalen!