Dr. Hans van de Leur

Dr. Hans van de Leur

What are the current steps forward in applied research at the Hanze UAS, Hanze Active Ageing Lab?

ABOUT

Als docent/onderzoeker aan de Hanzehogeschool is Hans betrokken bij de meetinstrumenten van het Hanze Active Ageing Laboratorium met functiemetingen zoals VO2 max, kracht, ROM en snelheid. Van simpele metingen tot aan zeer complexe en gecombineerde meting kunnen binnen de fysiotherapie gebruikt worden. Persoonlijk is Hans al sinds 1983 bezig met datacollectie van patiënten. Sinds 2006 gebruikt hij binnen het onderwijs van de Hanzehogeschool een grote diversiteit van meetinstrument. In vele meetinstrumenten zijn normwaarden niet beschikbaar Vele instrumenten worden in een protocol toegepast, echter het protocol heeft geen bewijs in test-hertest betrouw. De studenten kunnen experimenteren met meetinstrumenten en onderzoek designs. In de workshop zijn studenten onder begeleiding aan zet in het dataverzameling om test/hertest betrouwbaarheid van simpele tot complexe meetinstrumenten.  

Samenvatting

What are the current steps forward in applied research at the Hanze UAS, Hanze Active Ageing Lab?Wat zijn de huidige stappen voorwaarts in toegepast onderzoek in het HAAL van de Hanze vanuit Fysiotherapie?Een workshop met 5 stations waarbij d.m.v. meetinstrumenten belangrijke activiteiten worden gemeten. Deelname draagt bij aan datacollectie. Vooraf dient u een 2-tal vragenlijsten te hebben ingevuld: PARQ en de ACSM gezondheidsvragenlijst.

Bij deelname gaat u participeren in 4 activiteiten:

– zitten-staan (30 s)

– marcheren op de plaats

– one-legged squad-jump

– voorwaarts en achterwaarts gaan (10 meter lopen)

– 50 meter hardlopen (geen sprint) met stoplicht/keuze in richting

Het zijn geen competitieve onderdelen, wel krijgt u direct feedback over uw prestaties. Professionele interpretatie van uw resultaten valt tijdens het congres niet te realiseren.

SESSION

13 Mei